Blog

Registracija

Blog

Dva odlična načina kako organizirati najbolji novogodišnji vatromet

Ocjena
LošeOdlično 

Bliži se doček,a ono što  veseli i mlade i stare u ponoć sigurno je  vatromet. Možda ćete biti negdje na ulicama grada ili s  balkona promatrati  kako  mnoštvo različitih efekata šara na nebu.
U vatrometu inače uživaju sve generacije, a gotovo je obavezan pri dočeku nove godine.

Predstavljamo Vam 2 jednostavna načina za organizaciju najboljeg novogodišnjeg vatrometa.

1. način: Nabavite svoju pirotehniku

Tokom godine sve što možete napraviti ako želite vatromet, je angažirati profesionalce da to odrade umjesto vas  jer tako propisuje zakon. Međutim za vrijeme dočeka vatromet možete napraviti i sami. Dovoljno će biti nabaviti efekte  u vatrometnim kutijama , možda nešto raketa i evo vatrometa.
No, vatrometnih kutija ima zaista svakavih. Za dobar vatromet treba odabrati one efekte koji  se nadovezuju jedni na druge, pa stvarju lijepe slike. Kako je za to potrebno zaista poznavati efekte i njihovo trajanje, to i nije baš  jako lagan posao. Ipak bit će dovoljno da odaberete vatrometne kutije  koje vam se sviđaju i  ne ostavljate velike pauze između efekata. Znači jednu zapalite, pa  kada ta završi odmah palite drugu.
Budite oprezni pri samostalnom ispaljivanju efekata, vatrometne kutije, pogotovo ako su jako male i lagane, mogu se  lako preokrenuti, a to onda znači vatromet  na tlu. To sigurno ne želite. Zato pratite upute proizvođača i fiksirajte kutije. Oprez je potreban i kod ispaljivanja  raketa. Imajte na umu da raketa leti zajedno sa  štapom, te ju je potrebno staviti u cijev kako bi mogla nesmetano odletjeti. I mora biti postavljena okomito na tlo , kako bi letjela visoko u zrak, a ne u nečije prozore.
Kada nabavljate pirotehnička sredstva tražite prodavače što više informacija o efektima i trajanju, kako biste na kraju imali  lijep i siguran vatromet.

Ukratko:
-  postavite svoj budžet
-  odaberite  tempo vatrometa
- posjetite trgovinu pirotehnikom između 15.12. i 30.12. i nabavite pirotehnička sredstva
- raspitajte se o trajanju pojedinog efekta
- vatrometne kutije  postavite na ravnu površinu, poduprite ih ciglama ili kamenjem
- U ponoć počnite  s vatrometom, pripalite jednu po jednu kutiju odabranim redoslijedom.

2. Način angažirajte stručnjake

Želite li da se vaš vatromet ističe  u novogodišnjoj pucnjavi ili organizirate doček za više ljudi, predlažemo da  ipak angažirate profesionalce.  
Profesionalci se  koriste profesionalnom pirotehnikom koja se razlikuje od komercijalne po tome što u jednoj vatrometnoj kutiji ima manje različitih efekata, projektili su većih kalibara, a time i višeg dometa.također , u profesionalnim vatrometima koriste se tzv. bombe, to su oni efekti  koji publici izmamljuju uzdahe.  Profesionalci pozanaju efekte s kojima rade , koliko se široko  "otvaraju", koliko dugo traju, koji efekti se lijepo nadopunjavaju, kako dobiti pravu dinamiku, intenzitet i raskoš. vatromet za novu godinu
Pravi stručnjak za vatromet svakako će razmotriti lokaciju na kojoj se izvodi vatromet. Vatromet će postaviti na pravom mjestu u odnosu na publiku. Preporučit će Vam veličinu vatrometa baš za vašu  prigodu i lokaciju.
Kontaktirat će se vlasnika prostora s kojeg će se vatromet izvoditi, provjeriti lokacija, ishoditi sve potrebne dozvole.
Sve što ćete vi morati napraviti je lijepo porazgovarati , odabrati  tempo vatrometa, budžet  i uživati zajedno s vašim gostima.  
Što se tiče vremena potrebnog za organizaciju trebat će cca 7 dana za organizaciju vatrometa, ponekad manje, a nekad i više, zato kontaktirajte svoje pirotehničare što prije, pogotovo za novu godinu, kada ovlašteni izvođači vatrometa imaju   zaista pune ruke posla.

Imajte na umu da je vatromet uzbudljiviji ako je tempo brži, a što je tempo brži  bit će potrebno više efekata u minuti. Za isti budžet možete odabrati kraći vatromet bržeg tempa ili duži vatromet sporijeg tempa.  Na Vama je da odaberete što želite ili pitajte svog pirotehničara što vam on preporuča. Nekada se bolje prepustiti rukama stručnjaka i tako dobiti zaista pravu stvar za svoj novac.

Ukratko:
- razmislite o svom budžetu za vatromet
- pripremite informacije o broju  gledatelja
- kontaktirajte tvrtku za izvođenje vatrometa  
- dogovorite trajanje, tempo
- prepustite  stručnjacima da sve organiziraju i uživajte u svom vatrometu 

Zatražite ponudu za novogodišnji vatromet


Maloprodaje BALONI PLETER  

Poslovnica: Ozaljska 45 - 01 3691 131    Radno vrijeme - PON-PET 9.00 -20.00  SUB 9.00-14.00  
Poslovnica: Nova Ves 26 - tel 01 4666 736   Radno vrijeme - PON, SR, PET  13.00-20.00   UT,ČET 9.00-16.00   SUB 9.00-14.00

Sve artikle iz našeg webshop-a možete nabaviti i u našim maloprodajama po istim cijenama 

 

Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet.
Više Ok